Træpillefyr

Træpillefyr er en populær opvarmningsform, der effektivt klarer opvarmningen af huset og det varme brugsvand på samme måde som et olie- eller gasfyr – blot meget mere energieffektivt. Samtidig er fyring med træpiller miljøneutral.

Sammenlignet med luft til vand-varmepumper og jordvarmepumper udmærker pillefyr sig endvidere ved at være en billigere investering. Til gengæld er der så mere arbejde og vedligeholdelse med et træpillefyr. Noget, man skal være indstillet på.

Et pillefyr er et anlæg, der består af et træpillemagasin, en kedel og en brænder. Træpillerne fyldes i et magasin, og fra magasinet føres træpillerne automatisk over i brænderen i takt med forbrændingen. En indbygget blæser/røgsuger sørger for luft til forbrændingen.

Du kan spare op til 60% af varmeudgifterne ved at fyre med træpiller sammenlignet med opvarmning ved hjælp af et oliefyr – og helt op til 70% sammenlignet med opvarmning med el. Dette afhænger af virkningsgraden på fyret.

Der findes en række forskellige træpillefyr. Kontakt os og hør om mulighederne.

BEMÆRK:
Da udviklingen har betydet, at varmepumper i dag er mere effektive, vedligeholdelsesfrie og omkostningsrigtige end træpillefyr, har vi besluttet, at vi pr. 1. januar 2021 stopper vi med salg, service og support af træpillefyr.